top of page
Nova_Filhapmonia_zna4ka_final2.png

Станете част от историята 2021

"Без музиката животът щеше да е една грешка" , Фридрих Ницше

 

Талантът на българските музикални творци – изпълнители,  диригенти, композитори, впечатлява и популяризира по великолепен начин нашето музикално изкуство и култура в чужбина. Родните ни артисти, които гастролират и се изявяват по най-престижните музикални сцени по света, заслужават да получат своята съвременна музикална зала и в нашата страна, където да могат да радват и очароват българската публика.

През февруари тази година бе обявена инициативата за изграждане на Нов акустичен музикален комплекс в България, който да има потенциала да се превърне в духовен и културен храм за възпитание на поколения млади хора - бъдещето на родината ни. Това е и причината Президентът на Република България да се ангажира активно с тази кауза и да стане неин патрон.

„Тук не става въпрос просто за зала. Залогът е много по-голям – става въпрос за българската култура и духовност, като един от най-важните спойващи елементи за обществото", заяви Румен Радев.

 

Инициативата среща и подкрепата на сдружение “Живата вода на България” в лицето на госпожа Радева, която застава зад думите на президента и допълва: „Иска ми се България да има такъв музикален комплекс, който да превърне страната ни в значима културна и архитектурна дестинация за десетки, а защо не и стотици години напред.“ Мисията на първата дама в подкрепа на новия музикален комплекс е инициативата да достигне и да бъде припозната от по-широката общественост.

Сдружение “Живата вода на България” стартира кампания „Станете част от историята“ за набиране на средства чрез поредица от събития. Всеки любител на музикалното изкуство може да се присъедини като даде подкрепата си – финансова или чрез гласа си - на сайта на инициативата https://новмузикаленхрам.бг/подкрепа-на-проекта/

В историята остават само онези, завещали нещо значимо след себе си. Станете един от тях!

 

Повече за инициативата може да прочетете ТУК

Партньори

Българско Национално Радио
Българска Национална Телевизия
nova-logo.png
БГ Радио
25yearsEK_200x200.png
TheVoice.png
ТV1
logo_bta.png
Magic FM
radio-vitosha.png
Балканско Атонско Сдружение
Лотус Ойл Трейд
LUKOIL
Netinfo
izberibulgaria.bg
Economedia
bottom of page